Lavandula x Intermedia ’Grosso’ illóolaj

2 500 Ft

Hatalmas bokorrá terebélyesedő, hosszú és erős virágzatú levendulafajta. Illóolaja rendkívül karakteres: kámforos-fűszeres-levendulás illatú enyhén balzsamos karakterrel.

Leírás

Illóolaj hatóanyagok: Limonén2,2%, 1,8-cineol 18,7%, Linalol 35,3%, Kámfor 3,1%, Borneol 12,6%, Terpinén-4-ol 7,2%, a-terpineol 1,7%, Linalil-acetát 3,5%

Illóolaj hatások, tapasztalatok: Ez a hibrid levendula illóolajában egyesíti az orvosi levendula (Lavandula angustifolia) erős tisztító és a vadlevendula (Lavandula latifolia spica) kiváló nyákoldó, fertőtlenítő és kimagasló gyulladáscsökkentő hatásait. Tapasztalatok szerint ezért kiválóan alkalmazható felsőlégúti megbetegedéseknél: lázcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, fertőtlenítésre és hurutoldásra. Izom- és ízületi bántalmak esetén is gondoljunk rá! Erősíti a testet és a lelket, ezáltal feléleszti a bennünk szunnyadó öngyógyító mechanizmusokat. Elsőrangúan kezelhetünk vele rovar- és medúzacsípéseket, enyhíthetjük az égési sérüléseket, a napégést, és hatékonyan kezelhetünk vele gombás fertőzéseket. Mindenfajta túlhevült, „begyulladt” állapot esetén gondolhatunk a Grosso illóolajára és az orvosi levendulához hasonlóan használhatjuk a bőrön tisztán vagy növényi olajba téve.

Illóolaj ellenjavallat: A várandósság első harmadában kerüljük a használatát!

További információk

Kiszerelés

cseppentős üveg – 10ml